Fra lufthavn til Piraeus
Skrevet af admin d. 24. februar 2008 11:34

Fra Athens lufthavn til Pireaus havn
Athens lufthavn, opkaldt efter premierminister El. Venizelos, ligger ved forstaden Spata 33 km. sydøst for Athen centrum.

For at komme fra lufthavnen til færgerne i Pireaus kan man vælge lufthavnsbus, metro eller taxa.

Lufthavnsbus til Pireaus er nr. E96 og findes umiddelbart uden for udgangen af ankomsthallen (mellem dør 4 og 5). I dagtimerne er der afgange 3-4 gange i timen, og resten af døgnet 2 afgange i timen. Transporttiden til Pireaus er ca. 1½ time - afhængigt af tid på dagen. Billetten koster 2,90 € og købes hos chaufføren. Klik her for aktuel køreplan.

Metro-linie 3 kører mellem lufthavnen og Monastiraki-stationen i Athen centrum. For at komme videre vælger man på Monastiraki-stationen metro-linie 1 mod Pireaus. Endestationen på metro-linie 1 er (næsten) havnekajen i Pireaus. Den tidligste morgen-afgang fra lufthavnen er kl. 6.30 og den seneste aften-afgang er kl. 23.30. Dagen igennem er der afgang hvert 30. minut. Priser for en enkeltbillet, der gælder hele vejen fra lufthavnen til Pireaus er 6 €. Den samlede transporttid er ca. 1 time. Klik her for yderligere information på Attiko Metro.

Taxa er en tredje mulighed for transport fra lufthavnen til havnen i Pireaus, hvortil afstanden er ca. 45 km. Taxaholdepladsen i lufthavnen er ved ankomsthallens dør 3. Prisen på turen fra lufthavnen til havnen i Pireaus ligger på ca. 35-40 € afhængigt af, om der er aftentillæg, mængde af bagage m.m. Klik her for præcise afregningsregler for taxa.

Se mere her:    http://www.mygreece.dk/Htm/top%20frame/trans/transipireaus.htm